Нова географска система ще показва къде в страната има най-много нарушения

...
Нова географска система ще показва къде в страната има най-много нарушения
Коментари Харесай

Нова географска система ще показва къде са най-много изборните нарушения по време на местния вот

Нова географска система ще показва къде в страната има най-вече нарушавания на изборния развой по време на локалния избор. Това съобщи министърът на вътрешните работи по време на чуване в Народното събрание по отношение на организацията и обезпечаването на идните локални избори, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

Стоянов сподели, че през последните месеци е създадено профилирано приложение, географска осведомителна система " Изборни процеси “, което би трябвало да подсигурява значително прозрачността на вота. В системата е въведен огромен обем информация, а точно аналитични данни с всички закононарушения от предходни избори, регистрирани са рисковите райони, където се следи централизация на закононарушенията.

" Целта е тази система да се употребява, с цел да демонстрира в действително време последните зони в страната – къде има нарушавания и къде изборния развой е спокоен ", сподели Стоянов.

Географската система ще разпределя получените в структурите на Министерство на вътрешните работи сигнали за нарушаването на изборните права на жителите и по отношение на типа на нарушаването или закононарушението ще бъдат определяни зоните под влияние на корпоративния избор, непозволена пропаганда и други.

След натрупването на информацията се планува да бъдат разработвани разбори, посредством които Министерство на вътрешните работи да има данни за това кои са така наречен " горещи точки “ с висока централизация на нарушаванията.

Министърът сподели още, че това е единствено част от общия проект, който силовото ведомство е подготвило, с цел да подсигурява сигурността на изборите. 

" Изготвен е проект с съответни виновни структури на министерството и периоди на осъществяване. Планът координира активността на структурите на Министерство на вътрешните работи и взаимоотношението с способените държавни органи за недопускане, попречване и откриване на изборни закононарушения ", сподели той.

Той изясни, че е образувано национално междуведомствено звено сред управителните представители на Министерство на вътрешните работи, на Прокуратурата и ДАНС, което да предотвратява и недопуска изборни закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР